Brasserie de metinas
Suggesties
Apero
-
Pumpkin Stormy 14.00
(Bruine rum, lemon juice, Gingerbeer, Pumpkin Spice)
-
Cava Freixenet 0% 20cl. 7.50
-
Lambrusco 9.00/ glas - 38.00/ 75cl
Geproduceerd door Medici Ermete in de prachtige regio Emilia-Romagna, is de Quercioli Reggiano Dolce een harmonieuze en zoete Italiaanse mousserende wijn, synoniem voor genot en feestvreugde, die liefhebbers van rode, fruitige mousserende wijnen zullen waarderen.
Wijn
-
Wit - Terres de Truffes 7.50/ glas - 25.00/ 50cl - 35.00/ 75cl
Qua kleur is Terres de Truffes Blanc nog vrij licht. In de neus eerst aroma’s van witte bloemen, een lichte honingtoets en aroma’s van steenfruit zoals pêche en abrikoos. In de mond heb je onmiddellijk een ronde aanzet, mooi vol qua stijl, maar ondersteund door een goeie mineraliteit die de aroma’s goed doet uitkomen
-
Rood - Enemigo Mio 8.00/ glas - 27.00/ 50cl - 38.00/ 75cl
Enemigo Mio is fris, sappig, puur druivensap en vertaalt het mediterrane terroir waar het vandaan komt. De druiven worden in de laatste week van september met de hand geoogst in kleine kratten van 12 kilo, voor een perfecte aanlevering van de druiven tot de wijnmakerij. Kersenrode wijn met paarse rand. De neus is fruitig en bloemig, met hints van rozenblaadjes. Delicaat, elegant, met een rijke complexiteit van aroma’s van rood fruit en balsamico, typisch voor de Sierra de La Pila.
Voorgerechten
-
Carpaccio van hert, notenolie, espuma van bospaddestoelen 23.00
-
Ravioli van kreeft, gebakken Sint-jacobsnoten, lichte bisquesaus 24.00
-
Wildpaté, uienconfituur en brioche 18.00
-
Consommé van bosduif, boschampignons 18.00
Hoofdgerechten
-
Filet pur van hertenkalf, Grand Veneursaus, winterse groenten 37.00
-
Wildstoofpot van hert en everzwijn, bospaddestoelen, spekjes 29.00
-
Ocean Beef Contrefilet ±350gr 45.00
Waanzinnig stukje uitgeselecteerde Angus genaamd Ocean beef. Deze runderen zijn opgegroeid in een unieke omgeving met de beste grassen, de beste granen en de beste zeelucht. Puurheid en de naleving hiervan wordt streng gecontroleerd, antibiotica- en natuurlijk hormonenvrij is dan ook de boodschap. Na 18 maanden gegrazen te hebben in openlucht met de frisse zeelucht zorgt ervoor dat we een selectief stukje vlees krijgen genaamd ‘Ocean beef’
-
Zeeduivelfilet (lotte), jonge spinazie, kervelsaus 34.00
Bijgerechten
-
Gebakken witloof 7.00
-
Warme groenten 9.00
Desserten
-
Tarte tatin met appel & peer, speculaasijs 14.00
-
“Velvet karamel” 13.00
Een zachte bodem van peperkoek met een vleugje kaneel, daarop een laagje compote van verse appeltjes, afgewerkt met een fluweelzachte karamelmousse verrijkt met room en een glanzende karameltopping
Warme dranken
-
Pumpkin Latte 5.40
-
Italian Coffee 0% 11.00